Zoek tickets

Waarom bij ons bestellen?

  • 100% veilig betalingssysteem

  • Betaal in euro

  • Meer dan 3,5 miljoen verkochte tickets

Vergelijkbare categorieën

Istanbul Volledige Dag Tour

 
Vanaf € 67,00

Ontdek de fascinerende geschiedenis van Istanbul van dichtbij op deze tour waarbij we je langs de hoogtepunten van het Byzantijnse en Ottomaanse Rijk nemen. Deze volledige dag tour brengt je naar de beste plekken die Istanbul te bieden heeft.

Tijdens deze tour kom je onder andere langs de Kerk van de Heilige Wijsheid, Hagia Sophia, één van de hoogtepunten in de wereld van de architectuur, gebouwd als basiliek in de 6de eeuw door Keizer Justinian. Ook zie je de adembenemende Blauwe Moskee, beroemd om zijn blauwe Iznik tegels en unieke set minaretten, gebouwd in naam van Sultan Ahmet.

Ook krijg je het Topkap? Paleis te zien, het grootste paleis in Istanbul en de primaire residentie van de Ottomaanse sultans voor circa 400 jaar. Vandaag herbergt het paleis de keizerlijke schatten, heilige relieken van de Profeet Mohammed, Chinees porselein, wapens, een kalligrafie collectie en veel meer.

Er zijn vijf tombes van Ottomaanse Sultans binnen de grafperken van Hagia Sophia, ook wel bekend als de Tombes van de Sultan. De keramieke panelen zijn de meest prachtige voorbeelden van de 16de eeuw met paarse, roede, groene en blauwe bloemen motieven.

Duur: 8 uur van 9.00 - 17.00

De volgende hoogtepunten zijn inbegrepen in de trip
- Hagia Sophia
- Blauwe Moskee
- Hoppodrome van Constantinopel
- Obelis van Theodosius
- Grand Bazaar
- Topkapi Paleis
- Tombes van de Sultan

Transport van en naar centraal gelegen hotel in Istanbul, entree voor musea, lunch bij een Turks restaurant, donaties aan de moskeeën en tombes en een professionele gids zijn inbegrepen.

Belangrijke informatie

- Kort nadat de boeking voltooid is ontvang je jouw e-ticket via e-mail. Print deze uit en neem hem met je mee naar Istanbul
- Er is gratis vervoer van en naar centraal gelegen hotels vlakbij Taksim Square, Sultan Ahmet en Aksaray. Voordat je de boeking voltooit vragen wij je de naam van het hotel, zodat wij dit vervoer kunnen regen. Als je in hotels verblijft vlakbij het vliegveld of aan de Aziatische kant van de stad, dan kan er een extra fee berekend worden, of kunnen wij je vragen je eigen transport te regelen.
- De tour begint om 9.00, aangezien je opgehaald wordt in het hotel vragen wij je onze tour operator 24 uur van tevoren te bellen, zodat je de exacte ophaaltijd te horen krijgt. Het telefoonnummer staat aangegeven op de tickets.
- De tour is in het Engels
- Kindertickets zijn beschikbaar voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Kinderen van 0 tot en met 2 jaar kunnen gratis mee met een volwassene
- De Harem sectie is niet inbegrepen in het bezoek aan het Topkapi Paleis
- Hagia Sophia is gesloten op maandag en wordt op die dag vervangen door de Basilica Cistern (Yerebatan Sarnici).
- De Blauwe Moskee kan op vrijdagochtend tot 13.00 enkel van buiten bezocht worden vanwege het gebed.
- De Istanbul Volledige Dag Tour is niet beschikbaar op 28 juli, 4 oktober en 1 januari.

Openingstijden

Duur: 8 uur van 9.00 - 17.00

Bestel

zon, 16 aug 2020

Direct bevestiging

Print voucher

Live guide

Duur: 8 uur

Openingstijden

Routebeschrijving

Istanbul Volledige Dag Tour

×

Helpdesk

070 891 26 05 070 891 26 05

Hulp nodig? Wij helpen u graag!